مادر و کودک

10 دلیل که جغجغه بهترین اسباب بازی برای نوزادان است!

مزایای جغجغه

جغجغه های کودک ممکن است برای بزرگسالان چندان سرگرم کننده به نظر نرسند، اما این اسباب بازی های معمولی نوزاد، مجموعه ای از تجربیات حسی را برای نوزاد جرقه می زند. یک جغجغه ساده می تواند کودک شما را سرگرم کند و درگیر کند و همچنین به رشد او کمک کند. اینکه جغجغه از چند ماهگی برای نوزاد مناسب است باید گفت که از 4 تا 7 ماهگی، کودک شما احتمالاً خودش جغجغه را نگه می دارد. با ادغام جغجغه ها در زمان بازی روزانه با کودک خود، می توانید توانایی های حرکتی کودک خود را تقویت و تقویت کنید و به او کمک کنید تا به نقاط عطف شناختی برسد، که شامل توانایی او در تفکر و استدلال می شود.

1) علت و معلول را آموزش می دهند

حرکت ملایم جغجغه معمولاً صدایی را فعال می کند که بازخورد شنیداری فوری را ارائه می دهد. بازخورد آنی به نوزادان می آموزد که عمل آنها (حرکت جغجغه) باعث واکنش (صدا) می شود. از آنجایی که جغجغه بسیار آسان فعال می شود، آنها اولین اسباب بازی هایی هستند که به نوزادان نشان می دهند که می توانند محیط خود را دستکاری کنند.

2) توجه نوزاد را جلب می کنند

برای برقراری ارتباط با کودک خود ابتدا باید توجه او را جلب کنید. جغجغه کودک با صدای منحصر به فرد جالب، راهی عالی برای انجام این کار است. جغجغه را با ضربات و ریتم های مختلف تکان دهید و ببینید که کودکتان با هیجان و کنجکاوی به سمت شما می چرخد.

3) آنها مهارت های درک را تشویق می کنند

چنگ زدن به تدریج با رشد کودک تغییر می کند. نوزادان در ابتدا اشیاء را با تمام دست خود می گیرند. تا یک سال، آنها می توانند اشیاء کوچک (Cheerios، مهره ها) را با استفاده از انگشت شست و اشاره خود بردارند. جغجغه‌های کودک راحت‌ترین اسباب‌بازی‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را با دست گرفت. این تلاش‌های اولیه برای گرفتن به تقویت دست و انگشتان کمک می‌کند تا برای الگوهای گرفتن بالغ‌تر آماده شوند.

4) می توان از آنها برای ارتقای نقاط عطف حرکتی درشت استفاده کرد

صدای جغجغه و جغجغه می تواند برای نوزادان انگیزه زیادی داشته باشد. کمی دور از دسترس قرار دادن آنها و تشویق کودک به گرفتن آنها می تواند به ارتقای نقاط عطف حرکتی مانند خزیدن، رسیدن یا حتی کشیدن برای ایستادن کمک کند.

5) هماهنگی چشمی دست را تقویت می کنند

نوزادان هماهنگی چشم و دست را ابتدا با تکان دادن و در نهایت رسیدن به اجسام مورد نظر با حرکات دقیق تر تمرین می کنند. ارائه صداهای انگیزشی و جذاب، کودک را تشویق می کند تا دست زدن را تا زمانی که بتواند این کار را دقیق انجام دهد، تمرین کند.

6) نقاط عطف شناختی را ارتقا می دهند

جغجغه ها می توانند نقاط عطف شناختی مانند ماندگاری اشیا را ارتقا دهند. جغجغه را دور از دید پنهان کنید و کودک را تشویق کنید که به دنبال آن بگردد. جغجغه ها همچنین می توانند نحوه پیروی از دستورالعمل های یک مرحله ای و تقلید را آموزش دهند. به عنوان مثال، بگویید، “جغجغه را به من بدهید” یا جغجغه ای را تکان دهید، سپس از کودک بخواهید همین کار را انجام دهد.

7) آنها به توسعه بازی مستقل کمک می کنند.

جغجغه‌ها یکی از اولین اسباب‌بازی‌هایی هستند که کودک می‌تواند به طور مستقل دستکاری کند.

8) تحریک لمسی را فراهم می کنند.

جغجغه ها در بافت ها و شکل های مختلف برای نوزادان وجود دارد. بسیاری از آنها همچنین می توانند به عنوان اسباب بازی های دندان درآوردن استفاده شوند که باعث تحریک لمسی دهان می شوند. اسباب بازی های دندان درآوردن به نوزادان در مورد ویژگی های لمسی آموزش می دهند که نوزادان می آموزند که در نهایت با لمس و دید (نرم، سخت، ناهموار، گرم، سرد) تمایز قائل شوند.

9) تحریک شنوایی (شنوایی) را فراهم می کنند

جغجغه می تواند نوزادان را با صداهای مختلفی آشنا کند. تکان دادن و کوبیدن جغجغه ها بر روی سطوح مختلف به نوزادان اجازه می دهد تا صداها، حجم ها و ریتم های متفاوتی را تجربه کنند.

10) آنها کاوش را تشویق می کنند

جغجغه ها کنجکاوی، مشاهده و دستکاری را تشویق می کنند که منجر به یادگیری می شود.

انواع جغجغه

به منظور سرگرم کردن نوزاد جزو لوازم ضرروی است. کودکان معمولا عاشق اسباب بازی هستند. حال اگر این اسباب بازی صدایی هم بدهد تبدیل به جغجغه ای خواهد شد که هم زیبایی دارد و هم باعث سرگرم شدن و آرام شدن نوزاد خواهد شد.

مدل جغجغه ها بر اساس نوع بدنه جغجغه و صدای جغجغه متفاوت است. از جغجغه دستساز گرفته تا جقجقه کارخانه ای همه دارای تنوع زیادی می باشند. برای مشاهده انواع جغجغه و قیمت جغجغه های شیکدو می توانید از کاکلکشن جغجغه دستبافت شیکدو دیدن کنید.

جغجغه بافتنی
جغجغه بافتنی تماما دست بافت می باشد. برای بافت جغجغه از کاموا استفاده می شود. جغجغه دستباف به دلیلی دست ساز بودن منحصر به فرد می باشند.
جغجغه پلاستیکی
جغجغه پلاستیکی از جنس پلاستیک فشرده در کارخانه ساخته شده اند. رنگارنگ است و با شستشو خراب نمی شوند و طرح های بسیار متنوعی دارند. معمولا صدای زیادی هم دارند.
 جغجغه بافتنی جغجغه پلاستیکی
جغجغه نمدی
جغجغه نمدی هم جغجغه دست ساز است. از جنس نمد مصنوعی و یا نمد طبیعی ساخته می شود. دوام کمتری دارند و با شستشو ممکن است به مرور زمان خراب شوند.
جغجغه پولیشی
جغجغه پولیشی از جنس پارچه پولیشی دوخته شده است و معمولا تولید کارخانه ای هستند. تنوع بسیار بالایی دارند. جغجغه کاراکتر کارتونی در این نوع مدل جغجغه معمولا رایج است.
جغجغه نمدی جغجغه پولیشی
جغجغه پارچه ای
جغجغه پارچه ای از محصولات صنایع دست ساز خانگی است. با دست دوخته می شود. بانوان بر اساس الگوی جغجغه آنها را می سازند. دوام خوبی دارد ولی ظاهرش ممکن است به مرور تغییر کند.
جغجغه چوبی
جغجغه چوبی خاص است و منحصر به فرد. مدل کارخانه ای و دست ساز دارد. دوام بالایی دارند و در نمونه های جغجغه قدیمی معمولا بیشتر پیدا می شوند.
جغجغه پارچه ای جغجغه چوبی
ست جغجغه
ست جغجغه شامل مجموعه چند جغجغه به طرح ها و شکل های مختلف ولی با یک تم و استایل یکسان می باشند. به عنوان جغجغه سیسمونی بسیار گزینه مناسبی می باشند.
جغجغه موزیکال
جغجغه موزیکال همان جغجغه ساده است ولی به جای صدای معمول جغجغه، از جعبه موزیکال یا قطعه موزیکال در آن استفاده شده است. امکان خراب شدن قطعه موزیکال آن وحود دارد.
ست جغجغه جغجغه موزیکال
جغجغه چراغ دار
جغجغه چراغ دار علاوه بر صدای تولید معمول جغجغه، چراغی هم به عنوان وسیله بازی برای نوزاد می باشد. خاص هستند ولی صدای آنها ممکن است در دراز مدت آزار دهنده باشد.
جغجغه عروسکی
جغجغه عروسکی به شکل عروسک است. به آنها جغجغه کارتونی هم می گویند. تنوع بالایی دارند. کودکان به آن علاقه پیدا می کنند چون ممکن است شبیه شخصیت های کارتونی باشد.
جغجغه چراغ دار جغجغه عروسکی

هماهنگی دست و چشم

هماهنگی دست و چشم برای توانایی نهایی نوزاد در گرفتن و نگه داشتن اشیا ضروری است. این مهارتی است که کودکان در دوران کودکی به رشد خود ادامه می دهند، زیرا یاد می گیرند خودشان غذا بدهند و لباس بپوشند، با مداد بنویسند و کارهای پیچیده تری مانند دوچرخه سواری انجام دهند. انجمن بینایی سنجی آمریکا اشاره می کند که این مهارت با توانایی نوزاد شما در تشخیص، درک، ردیابی و تماشای حرکت آغاز می شود. در چند ماه اول زندگی کودکتان، می توانید با تمرینات تمرینی با استفاده از جغجغه به رشد این مهارت کمک کنید. به آرامی جغجغه را در میدان دید کودک خود حرکت دهید و او را تشویق کنید تا جغجغه را با چشمانش دنبال کند که در خط دید او حرکت می کند. این تکنیک همچنین تمرکز و توجه را تشویق می کند.

ادراک

نوزادان به فرصت‌هایی برای درک مناظر، صداها، مزه‌ها، بوها و بافت‌ها نیاز دارند تا توانایی‌های خود را برای درک دنیای اطراف خود و درک آن توسعه دهند. جغجغه ها می توانند به رشد ادراکی کمک کنند. در طول سه ماه اول زندگی کودکتان، می توانید با تکان دادن جغجغه به او کمک کنید تا صدا را تجربه و درک کند. درک بافتی را با کشیدن یک جغجغه نرم روی گونه یا پاهای کودک تشویق کنید تا با لمس آشنا شود و شروع به درک تفاوت های بین لمس و بافت کند.

مهارت های حسی حرکتی و علت و معلول

مهارت های حسی حرکتی شامل دریافت پیام های حسی و تولید پاسخ است. ما اطلاعات حسی را از بدن و محیط خود از طریق سیستم های حسی خود که شامل بینایی، شنوایی و لامسه می شود دریافت می کنیم، اما پس از آن باید اطلاعات را سازماندهی و پردازش کنیم. جغجغه های بچه ابزار مفیدی برای تقویت پردازش حسی و خروجی حرکتی هستند. وب سایت آکادمی اطفال آمریکا، خاطرنشان می کند: در 4 تا 7 ماهگی، کودک شما احتمالاً خودش جغجغه را نگه می دارد. جغجغه را در دست او قرار دهید و به او کمک کنید تا آن را تکان دهد تا صدای مشخص آن تولید شود. او به یاد می آورد که وقتی جغجغه را تکان می دهد، صدایی ایجاد می کند و ایده علت و معلول را درک می کند که یک مفهوم شناختی است.

ماندگاری شی

ماندگاری شی، یکی دیگر از مفاهیم شناختی، توانایی کودک برای درک این موضوع است که وقتی چیزی خارج از دید است، دیگر وجود ندارد. درک کودکتان از این مفهوم را با جغجغه و پتو تشویق کنید. کنار نوزاد خود بنشینید و جغجغه را روی زمین مقابل خود قرار دهید. جغجغه را با بازیگوشی زیر پتو پنهان کنید و پس از چند ثانیه پتو را بلند کنید تا جغجغه زیر آن نمایان شود.

دیدگاهتان را بنویسید