مادر و کودک

با رنگ ها، حال کودکان را خوب کنیم!

تاثیر رنگ در کودکان

محیطی که ما در آن زندگی می کنیم بر خلق و خو، دیدگاه، رفتار و حتی رفاه ما تأثیر می گذارد. نور، رنگ و دکوراسیون همگی نقش دارند. این مطمئناً برای رنگ های اتاق بچه های ما صادق است. بر اساس مطالعه ای که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است، کودکان نسبت به محیط اطراف خود بسیار حساس و تاثیرپذیر هستند. یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد که بچه‌های کوچک‌تر به رنگ‌های روشن‌تر پاسخ مثبت می‌دهند در حالی که سایه‌های تیره ارتباط منفی‌تری دارند. با دانستن این موضوع، مهم است که تأثیر رنگ ها بر محیط خود را برای اهداف خواب و آرامش در نظر بگیرید.


روانشناسان رنگ توصیه می‌کنند اتاق کودکتان را با پالت آرام‌بخش رنگ کنید تا از تحریک بیش از حد و اضطراب جلوگیری کنید و به تقویت آرامش، آرامش و یادگیری کمک کنید. بنابراین، در حالی که ممکن است هنگام تزئین اتاق کودک شما رنگ های شاد و پر جنب و جوش به ذهن خطور کند، مهم است که به یاد داشته باشید که خواب وظیفه اصلی اتاق خواب آنها است. رنگ های روشن بهتر است برای اتاق بازی باقی بمانند. به عنوان مثال، زرد یک رنگ بامزه و شاد است، اما اثر پر جنب و جوشی که در طول روز ایجاد می کند ممکن است الگوهای خواب کودکان شما را مختل کند. درعوض، می‌توانید یک رنگ برجسته کم‌رنگ و زرد را برای ایجاد جلوه‌ای روشن و مطبوع در نظر بگیرید.

اتاق رنگی بچه

چگونه با رنگ ها خلق و خوی کودک خود را بهبود ببخشیم

برای هزاران سال تصور می شد که رنگ بر احساسات ما قدرت دارد. هنرمندان، دکوراتورهای داخلی، طراحان مد و آژانس های تبلیغاتی از معنای رنگ های مختلف برای تأثیرگذاری بر رفتار انسان و جذب مشتری استفاده می کنند. با در نظر گرفتن درس های این کارشناسان، چگونه می توانیم به عنوان والدین از علم رنگ برای هدایت روحیه فرزندانمان استفاده کنیم؟ آیا رنگی که اتاق آنها را رنگ می کنیم واقعا بر احساس شادی آنها یا خواب آرام آنها تأثیر می گذارد؟

تاریخچه روانشناسی رنگ

چندین فرهنگ باستانی، از جمله مصری ها و چینی ها، از 2000 سال پیش از رنگ برای اهداف درمانی استفاده می کردند. این نوع درمان، کروموتراپی، نور درمانی یا رنگ شناسی نامیده می شود و امروزه نیز به عنوان یک درمان جامع یا جایگزین استفاده می شود.

اعتقاد بر این است که رنگ درمانی از طیف مرئی نور و رنگ برای تغییر خلق و خو و سلامت جسمی و روانی افراد استفاده می کند. هر رنگ بخشی از فرکانس و ارتعاش خاصی است که می تواند بر انرژی یا چاکراهای خاصی در بدن ما تأثیر بگذارد.

پزشکان همچنین معتقدند که رنگ‌های خاصی که وارد بدن می‌شوند می‌توانند هورمون‌هایی را فعال کنند که باعث واکنش‌های شیمیایی می‌شوند که در نهایت بر احساسات تأثیر می‌گذارند و به بهبودی بدن کمک می‌کنند. به عنوان مثال، رنگ قرمز برای تحریک بدن و ذهن و افزایش گردش خون استفاده می شود. پرتقال ریه ها را بهبود می بخشد و سطح انرژی را افزایش می دهد. آبی درد را درمان می کند، در حالی که نیلی مشکلات پوستی را درمان می کند. در نهایت، رنگ سبز به بیمارانی که از نظر عاطفی نامتعادل هستند آرامش می بخشد و رنگ زرد به افرادی که از افسردگی رنج می برند، نیرو می بخشد.

چگونه رنگ بر خلق و خوی تأثیر می گذارد

روانشناسان دریافته اند که رنگ می تواند بر احساس ما تأثیر بگذارد و حتی می تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن ما شود. با این حال، به خاطر داشته باشید که بسته به فرهنگ و شرایط، تفاسیر مختلفی از تأثیر رنگ بر احساسات وجود دارد.

تحقیقات نشان می دهد که رنگ های خاص می توانند فشار خون، متابولیسم و آدرنالین را افزایش دهند. مطالعات دیگر نشان داده اند که رنگ های خاص می توانند عادات خواب را بهبود بخشند، حافظه را تقویت کنند و عملکرد تحصیلی را افزایش دهند. یک مطالعه نشان داد که دیدن رنگ قرمز قبل از انجام آزمایش می تواند به عملکرد آسیب برساند. دانش آموزانی که قبل از شرکت در آزمون یک عدد قرمز نشان داده شده بودند، بیش از 20 درصد کمتر از دانش آموزانی که اعداد سبز یا سیاه نشان داده شده بودند، کسب کردند.

همانطور که رنگ بر خلق و خوی ما تأثیر می گذارد، می تواند برای توصیف احساس ما نیز استفاده شود. مطالعه‌ای که در مجله BMC Medical Research گزارش شده است نشان می‌دهد که افراد مبتلا به افسردگی یا اضطراب بیشتر به خلق و خوی خود با رنگ خاکستری مرتبط می‌شوند، در حالی که افراد شادتر رنگ زرد را ترجیح می‌دهند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا به این نتیجه رسیدند که کودکان خردسال رنگ های روشن را برای نشان دادن احساسات مثبت و رنگ های تیره را برای احساسات منفی انتخاب می کنند. آنها حتی توانستند تشخیص دهند که رنگ های خاص چه احساسی در کودکان ایجاد می کند: قرمز برای دیوانه، آبی برای غم، زرد برای شادی و سبز برای شادی است. بنابراین رنگ می تواند ابزار بسیار مفیدی برای دستیابی به احساسات کودکان به جای تکیه بر آنها برای بیان احساسات آنها باشد.

موسساتی مانند صلیب سرخ آمریکا، بیمارستان سنت جود، بیمارستان کودکان بوستون، و اسکولاستیک این توانایی را برای اتصال احساسات به رنگ ها به عنوان راهی برای درک بهتر احساسات کودکان خردسال در خود جای داده اند. بنابراین اگر فرزندانمان به ما بگویند که احساس خاکستری یا آبی دارند، قرمز می‌بینند یا از حسادت احساس سبزی می‌کنند، می‌دانیم که چه چیزی در مورد آن صحبت می‌کند می‌تواند آنها را از طریق احساساتشان راهنمایی کند.

معنی هر رنگ

با گذشت زمان، مطالعات نشان داده اند که چگونه رنگ های مختلف به روش های منحصر به فردی بر ما تأثیر می گذارند. رنگ‌های گرم، مانند قرمز، زرد و نارنجی، احساساتی از راحتی و گرما گرفته تا خصومت و خشم را تحریک می‌کنند. به طور معمول، رنگ های گرم به ما احساس شادی و آرامش می دهند. سایه های تند رنگ های گرم نیز به تحریک ذهن ما و انرژی بخشیدن به بدن ما کمک می کند.

از سوی دیگر، رنگ‌های سرد مانند آبی، سبز و بنفش به ما آرامش می‌دهند، اما می‌توانند باعث ناراحتی ما شوند، به خصوص اگر خیلی تیره باشند. رنگ‌های سرد با وجود آرامش‌بخش بودن، همیشه خوشایند نیستند و می‌توانند احساس دوری و دوری را در افراد ایجاد کنند. در اینجا کمی بیشتر در مورد تأثیر و نماد رنگ ها توضیح می دهیم:

تزئین اتاق کودک

روانشناسی رنگ: چگونه رنگ بر کودک شما تأثیر می گذارد

دنیای ما مکانی هیجان انگیز است و ما یکی از خوش شانس ترین گونه هایی هستیم که می توانیم چنین طیف وسیعی از رنگ ها را درک کنیم. چیزها و کالاهایی که ما در زندگی روزمره شما و محیط اطراف خود استفاده می کنیم از چندین رنگ تشکیل شده است. در واقع، در پوست، چشم و موی ما نیز تفاوت رنگ وجود دارد. همه رنگ ها در کنار هم قرار می گیرند و نور سفید را تشکیل می دهند و وقتی این نور سفید از یک منشور عبور می کند، طیفی از هفت رنگ بر اساس طول موج آنها به دست می آید.

رنگ ها به حالات و برداشت های مختلف مرتبط هستند. هر رنگی چیزی را نشان می دهد. سن ما نیز بر درک و تمایل ما نسبت به یک رنگ خاص تأثیر می گذارد. کودکان بیشتر به سمت رنگ های روشن مانند قرمز، زرد، سبز، آبی و صورتی جذب می شوند. چنین رنگ هایی باعث ایجاد حس انرژی و بازیگوشی می شود. این رنگ ها شادی را نیز نشات می دهند. با افزایش سن، ترجیحات رنگ ما نیز تغییر می کند. ما بیشتر به سمت رنگ های آرام بخش مانند پاستلی، مات و غیره گرایش داریم.

این یک مشاهده رایج است که بچه ها، اسباب بازی ها، کتاب ها، کفش ها یا لباس ها همه از رنگ های روشن ساخته شده اند. لباس‌های بزرگسالان رنگ‌های ظریف‌تر و روشن‌تری دارند. همچنین، کودکان اتاقی با رنگ‌آمیزی روشن را ترجیح می‌دهند در حالی که بزرگسالان اتاق‌هایی با تزئینات ظریف‌تری دارند. همچنین اعتقاد بر این است که در سنین پایین، دید ما چندان توسعه یافته نیست و قادر به تمایز بین سایه های مختلف نیستیم. با تولید، مشخصات ما بیشتر می شود و تنوع بیشتری را شاهد هستیم. درک ما نیز افزایش می‌یابد و بهتر می‌توانیم در مورد رنگ‌هایی که مناسب فضا یا نوع خاصی هستند تصمیم بگیریم.

علاوه بر این، کودکان رنگ های خاصی مانند قهوه ای، خاکستری و غیره را خسته کننده می دانند. اگر قصد دارید اتاق کودک خود را تغییر دهید یا رنگ آمیزی کنید، ممکن است بخواهید روانشناسی پشت هر رنگ را در نظر بگیرید و تحقیق کنید. در اینجا لیستی از چند رنگ و پیامی که آنها نشان می دهند وجود دارد:

1) آبی

رنگ آبی با آرامش و آرامش مرتبط است. باعث ایجاد احساس آرامش و تابش آرامش می شود. اگر اتاق کودک دارای دیوارهای آبی رنگ باشد، او احساس آرامش و آرامش بیشتری می کند. گاهی اوقات رنگ آبی با غم و اندوه نیز مرتبط است. پسرها بیشتر جذب رنگ آبی می شوند. هنگام نقاشی، می توانید کودک خود را تشویق کنید تا از رنگ آبی برای به تصویر کشیدن آرامش، آرامش، خنکی، غم و غیره استفاده کند. درک رنگ نیز می تواند به دانش آموز در کلاس های نقاشی و هنر کمک کند.

پیدا کردن محصولات با رنگ آبی در سایت شیکدو

2) زرد

رنگ زرد با تمرکز مرتبط است. با رنگ آمیزی اتاق افراد به رنگ زرد، می توانید فضایی توجه ایجاد کنید که می تواند به آنها در تحریک حافظه کمک کند. به غیر از این، رنگ زرد یک رنگ انرژی زا است که فرد را با انگیزه و خوش بین نگه می دارد. این به ما انگیزه و تاثیری برای کار می دهد. زرد نشان دهنده نور و خورشید است که منبع بسیار تشویق کننده و نهایی انرژی هستند.

3) صورتی

صورتی رنگی است که همدلی و شادی را در ذهن کودک برمی انگیزد. دخترها بیشتر جذب رنگ صورتی می شوند. صورتی نیز به آن احساس آرامش می دهد. در معنای عام، صورتی رنگی است که انرژی، شیرینی و شادی زنانه را ساطع می کند. با رنگ صورتی اتاق کودک می توانید احساس انرژی و شادی بیشتری در آنها ایجاد کنید.

4) قرمز

رنگ قرمز نشان دهنده چیزهای زیادی است. قدرت، شر، شهوت، انرژی، رشد، عشق و غیره را نشان می دهد. قرمز یکی از تاثیرگذارترین رنگ های جهان است. این رنگ به سرعت توجه مردم را به خود جلب می کند و همچنین انرژی قدرتمندی را ساطع می کند. وقتی با چیزی قرمز روبرو می شویم، احساس قدرت می کنیم و در عین حال مقاومت ناپذیر به نظر می رسد. برای کودکان، رنگ قرمز می تواند هیجان و انرژی زیادی ایجاد کند.

5) سبز

توصیه می شود که برای داشتن یک خواب خوب شبانه؛ باید اتاق خواب خود را سبز رنگ کرد. رنگ سبز به بهبود تمرکز و همچنین افزایش مهارت درک مطلب دانش آموزان کمک می کند. رنگ سبز نشان دهنده طبیعت و رشد است. همچنین نشان دهنده حسادت است. اتاق کودکان را می توان با سایه های مختلف سبز رنگ آمیزی کرد تا طبیعت را نشان دهد و انگیزه و آرامش ایجاد کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید